Kontakta oss

Är du intresserad av en säkerhetsdörr eller vill du att någon av våra säljare tar kontakt med dig? Fyll i formuläret nedan, en säljare kontaktar dig redan samma dag. Längre ned hittar du också våra medarbetare och svar på vanliga frågor.

Ring oss: 08-400 25 190


Kontaktformulär

Vi som jobbar här

Ledning

Ekonomi, service, & kvalitetskontroll

Måleri & Dekorationsmåleri

Montage & Service

It- & marknad

Försäljning

Övrigt


Akut & Jour

Har du råkat ut för inbrott? Vi hjälper dig att säkra upp ditt hem tillfälligt. Dessutom byter vi snarast möjligt ut den skadade dörren till en säkerhetsdörr. Kontakta Säker Bostad på telefonnummer 08-400 250 06, vi guidar dig vidare och hjälper dig med de åtgärder som behöver utföras. Här är en liten checklista

Anmäl snarast!

Har du blivit utsatt för inbrott bör du anmäla det till Polisen så fort som möjligt, detta för att spår på brottsplatsen inte ska hinna försvinna. Ring 114 14.

Vid pågående brott

Ring 112 vid akuta larm eller pågående brott.

Kontakta försäkringsbolag

Kontakta ditt försäkringsbolag, informera om att vad som har hänt och att du genast behöver ett godkännande för att vidta åtgärder, såsom att säkra upp dörren tillfälligt, samt ersätta den skadade dörren med en ny säkerhetsdörr. Det är också bra om du letar upp kvitton, garantibevis, foton eller andra handlingar som visar de föremål som du har blivit av med.

Det finns inga lediga jobb.

Vanliga frågor:

Vad ingår när jag köper en ny säkerhetsdörr?

Du betalar alltid ett fast pris enligt överenskommelse när du köper en säkerhetsdörr från Säker Bostad, inga dolda avgifter förekommer som vi ej tydligt informerat om. I detta pris får du allt du behöver för att ha en komplett fungerande säkerhetsdörr: Ny stålkarm, dörrblad med färdig ytfinish, nya lås med nycklar och reservnycklar, tittöga, trycke, tröskel, brevlåda om behov finns, lister och foder. Vi installerar dörren helt komplett, gör oss av med skräp och städar efter oss. Slutligen monterar vi ditt namn och lägenhetsnummer, nyckeltub, samt övriga detaljer som kan krävas för just din dörr. Kort och gott, allting ingår. Skulle det uppstå skador i samband med installationen ansvarar givetvis för att detta återställs. Betalar gör du först när säkerhetsdörren är färdiginstallerad.

Måste jag låsa båda låsen?

Våra säkerhetsdörrar är normalt försedda med två stycken lås, ett ”hemmalås” och ett ”säkerhetslås”. Detta innebär att det räcker med att låsa nedersta låset när du är hemma. När du lämnar hemmet en längre tid rekommenderar vi att låsa båda låsen för absolut högsta säkerhet.

Någon eller någonting har skadat min säkerhetsdörr, måste jag köpa en ny dörr nu?

När du köper din säkerhetsdörr från Säker Bostad, kan vi som enda leverantör byta endast yttre panelen på dörren om denna av någon anledning skulle skadas. Detta innebär en stor ekonomiskt fördel om dörren skulle utsättas för någon slags sabotageförsök, jämfört med om man skulle behöva byta ut hela dörren."

Hur kan en säkerhetsdörr skydda min lägenhet från inbrott?

De flesta inbrott i lägenheter sker via lägenhetsdörren, därför är det av stor vikt att man har en gedigen säkerhetsdörr för att förhindra detta.

Med en kofot kan en inbrottstjuv på bara några sekunder bryta sig in i en lägenhet om du inte har en säkerhetsdörr i stål med inbrottsskydd klass 3 som dessutom är installerad på kraftiga stålkarmar förankrade i väggen.

Vi erbjuder våra kunder en trygg och säker bostad med marknadens mest utvecklade säkerhetsdörrar. Våra säkerhetsdörrar är tillverkade helt i stål och monteras i en kraftig stålkarm, vilket kraftigt försvårar ett eventuellt inbrottsförsök. Det krävs avancerade verktyg och mycket tid för att ta sig förbi Säker Bostads säkerhetsdörrar.

Kan man med en säkerhetsdörr minska ljudnivån från trapphus och grannar?

Den troligtvis mest bekväma fördelen med att skaffa en säkerhetsdörr är att den är oerhört väl ljudisolerad, vilket skapar en lugnare vardag.

Säkerhetsdörrar från Säker Bostad är dessutom tystare än någon annan säkerhetsdörr på den svenska marknaden idag, med hela 42db ljudisolering som standard.

Mot en tilläggskostnad kan säkerhetsdörrarna även beställas med en ljudisolering om hela 45db.

En av många goda anledningar att kunder väljer en säkerhetsdörr från Säker Bostads sortiment är just ljudisoleringen. Oljud & buller från trapphuset minskas väsentligt och man slipper både störa sina grannar eller påverkas av irriterande ljud från trapphuset.

Den täta säkerhetsdörren medför även att man slipper andra otrevligheter såsom lukter, matos, rök mm. som annars kan spridas från trapphuset in i lägenheten. Även värmen stannar kvar i lägenheten när det är kallt ute, vilket kan innebära energibesparingar. Säkerhetsdörren är tätad med dubbla tätningslister samt brandlister.

Säkerhetsdörren är även Brandklassad med minst EI30, vilket innebär att säkerhetsdörren håller elden borta i minst 30 minuter, så att liv och egendom kan räddas.

Kan brandrök och brandgas tränga igenom min säkerhetsdörr?

Vid en eldsvåda är det först och främst inte elden som är skadlig för hälsan. Det som drabbar oss värst och snabbast är den rök och gas som bildas när eldsvådan härjar. Med en säkerhetsdörr från Säker Bostad är du skyddad mot att gas och rök tar sig genom din lägenhetsdörr.

Säker Bostads säkerhetsdörr är godkänd för de nya kraven (EN 13501-2: 2008 + A1: 2010) som sedan 2013 gäller för brand- och gastäthet. Detta innebär att vår säkerhetsdörr uppfyller alla krav och certefieringar som marknaden kräver vilket är att förhindra att både brandrök och brandgas tränger igenom dörren. Detta är något som vi har som standard och som ingår för alla våra lägenhetsdörrar utan extra kostnad.

Kan säkerhetsdörren utformas för att passa just mitt trapphus?

När man talar om säkerhetsdörrar tror många att man endast kan få en stel och tråkig ståldörr som kanske inte alls passar in i trapphuset, men så är givetvis inte fallet. Säker Bostads säkerhetsdörrar tillverkar vi alltid efter kundernas egna önskemål, förutsättningar och behov.

Våra säkerhetsdörrar bygger alltid på samma konstruktion i grund och botten, men genom att anpassa ytskiktet kan vi få dörren att smälta in i alla typer av miljöer. Så även i gamla k-märkta trapphus. Säkerhetsdörrens utsida täcker vi med trä eller mdf som vi kan arbeta med för att få fram ett utseende som kunden önskar och som smälter in i den trapphusmiljö i vilken säkerhetsdörren är avsedd att installeras. Vi kan återskapa alla typer av fräsningar, speglar och profiler som sedan lamineras, lackeras, målas eller dekorationsmålas. Säkerhetsdörren utformas alltid för att efterlikna de befintliga dörrarna i trapphusen. Läs mer om detta på vår sida om specialbyggda säkerhetsdörrar.

Vi tillverkar även säkerhetsdörrar till loftgångar, radhus, villor, entrépartier och andra öppningar som dagligen utsätts för vädrets makter. Dessa säkerhetsdörrar bygger på samma konstruktion som våra vanliga säkerhetsdörrar, men är förstärkta och anpassade för vårt hårda klimat med kyla, regn, vind och snö. Säkerhetsdörrar anpassade för utomhusbruk hindrar kylan från att tränga in och med ett U-värde på 0,95 kan Säker Bostad stolt erbjudna marknadens tätaste säkerhetsdörr i stål. Läs mer om detta på vår sida om säkerhetsdörrar för utomhusbruk.

Säker Bostad utgår från Stockholm och har försäljning av säkerhetsdörrar över hela landet.
Vi vänder oss till lägenhetsinnehavare, bostadsrättsföreningar, bostadsbolag, byggbolag, företag mm. i hela Sverige. Med mycket goda referenser från Malmö i söder till Luleå i norr är vi redo att ta oss an alla typer av uppdrag, stora som små. Kontakta oss för att erhålla ytterligare information om hur vi kan hjälpa just dig med din nya säkerhetsdörr. Eller kika in på vår referenssida för mer information om tidigare avslutade projekt.

Vilken typ av lås borde jag ha i min säkerhetsdörr?

Så gott som alla säkerhetsdörrar som byts ut och installeras i lägenheter idag är av säkerhetsklass 3. Säker Bostads säkerhetsdörrar uppfyller dessa krav enligt Europastandarden EN-1627 och vi kan tillverka säkerhetsdörrarna efter alla möjliga krav och önskemål.

Vår säkerhetsdörr är förutom standardlås från ASSA av olika modeller, försedd med ett flerpunktslås från Mottura vilket innebär att 5st kraftiga låskolvar går in i dörrkarmens sida och 1st låskolv uppe i taket. Detta är idag marknadens säkraste låssystem, och även det mest funktionssäkra. På de totalt ca. 100 000 säkerhetsdörrar som hittills tillverkats med denna låslösning, har till dags datum problem med låsfunktioner endast upplevts tre gånger, vilket är unikt.

Dessutom är vår säkerhetsdörr försedd med bakkantssäkringar vilket gör det omöjligt att lyfta av säkerhetsdörren från dörrkarmen när dörren är låst. Vi har till dagens datum inte haft något lyckat inbrottsförsök i våra säkerhetsdörrar, vilket vi är mycket stolta över.

Totalt låser säkerhetsdörren i samtliga riktningar förutom ner i golvet, då detta kan orsaka låsproblem till följd av att grus och smuts fyller upp hålet i tröskeln. Låsmekanismen i säkerhetsdörren kan då påverkas vilket kan leda till låsproblem på sikt. Om kunden trots allt önskar detta så kan Säker Bostad leverera säkerhetsdörrar med nedåtgående låsning utan extra kostnad.

Vi kan även tillverka våra säkerhetsdörr med en alternativ låslösning, nämligen det populära ASSA-fix. Med detta lås erhåller man en klass 3-säkrad säkerhetsdörr, men man behöver endast ett lås och en uppsättning med nycklar. Genom att lyfta handtaget innan man låser åker 2st extra hakreglar ut och säkrar säkerhetsdörren i karmen, en upptill och en nertill. Kontakta oss så berättar vi mer.